27 Januara, 2021

Osvanule nove poruke Bošnjacima Crne Gore: “Selite se Turci”, “Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica”

“Selite se Turci” i četiri “S” ispisano je noćas na jednom od objekata u Pljevljima u Crnoj Gori, a stakla na vratima prostorija Islamske zajednice su razbijena. Ovo je na svom Facebook profilu objavio glavni imam Husein-pašine džamije Samir ef. Kadribašić.

“Ovome ludilu se mora stati u kraj”, napisao je ef. Kadribašić u objavi.

Prostorije Islamske zajednice jutrosOvome ludilu se mora stati u kraj

Posted by Samir Kadribasic on Utorak, 1. Septembar 2020.

Nakon ove ef. Kadribašić je objavio još jednu poruku. Naime, kako je naveo, radi se o “poruci posle vandalizma”, a na kojoj piše: “Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica”.

I poruka posle vandalizma

Posted by Samir Kadribasic on Utorak, 1. Septembar 2020.

On se jučer sastao sa Dritanom Abazovićem, predsjednikom Građanskog pokreta URA, koji je pozvao građane Pljevalja da smanje tenzije i naveo da nema razloga za bilo kakvim konfliktima.

– Nijedan građanin Crne Gore ne treba da se osjeti poraženim, nijedan građanin Crne Gore ne treba da se osjeti ugroženim. Ovo je zemlja svih građana, vjera i nacija. Pljevlja zaslužuju da sve protekne u tolerantnoj atmosferi i ja aplekujem na sve da se držimo univerzalnih ljudskih principa da širimo ljubav, poštovanje i solidarnosti, kazao je Abazović.

U Pljevljima je jučer pretučen Sanjin Raščić, predsjednik omladine Socijaldemokrata u Pljevljima. Njega je više osoba izvuklo iz kola, nakon čega su ga pretukli i ostavili bespomoćnog na ulici.

Dan ranije meta napada pristalica opozicionih stranaka bili su i stanovnik Pljevalja Emir Pilav i njegov otac.