23 Juna, 2021

Danas u 17h u okviru 1. kola 2. nogometne lige FBiH NK Vitez dočekuje Podgrmeč

Nakon prekida sezone 2019/2020 u okviru Druge lige FBiH grupa Zapad, nogometaši Viteza su ostali na pretposljednoj poziciji i tako izbjegli ispadanje u niži rang takmičenja. Ono što valja napomenuti da je liga reorganizirana, pa je sad napravljena grupa jedan i grupa dva(USK i SBK).

Ekipa “Vitez” je odradila pripreme dva mjeseca i odigrala 6 utakmica bez ijednog poraza kao pripreme za novu sezonu u koju ulaze sa visokim ambicijama, pojačanim igračkim kadrom ali svakako i voljom i željom za sami vrh tabele.

Kad je riječ o infrastukturnim projektima klub je adaptirao svlačionice kluba i cijeli objekat u kojem se nalaze njihove prostorije tako da bi na sadašnjim prostorijama pozavidjeli mnogi klubovi sa našeg kantona.

Po riječima Edhama Eminića, glavnog trenera ekipe, “Vitez” ulazi optimistično u novu sezonu.”Naša ekipa je vrijedno trenirala za vrijeme ove pauze uzrokovane korona-virusom koji je nažalost cijeli svijet evo usporio i na neki način poremetio. Kako kažu u lošem ima ono dobro, tako smo mi iskoristili priliku i vratili neke naše igrače sa iskustvom, ali i pojačali sa mlađim kadrom, i vjerujemo da ćemo uspjeti iskombinovati iskustvo starijih ali snagu i volju mlađih i ići ka cilju, a to je borba za vrh tabele.”

Ovaj vikendu su na rasporedu utakmice 1. kola Druge nogometne lige FBiH Zapad grupa jedan, a “Vitez” igra sa ekipom “Podgrmeča” iz Sanskog Mosta.
Utakmica u Bužimu počinje danas u 17h (bez publike). “Podgrmeč” u utakmicu ali i novu sezonu ulazi sa željom za povratak u viši rang, odnosno među klubove Prve lige FBiH gdje su nekad i bili. Jasno je da su bodovi i jednima i drugima imperativ a mi ekipi “Podgrmeča” želimo sretan put, dobar nastup, svakako fer i korektnu igru.

NK VITEZ – NK PODGRMEČ 17:00

Posted by NK VITEZ BUŽIM on Subota, 29. August 2020.