28 Jula, 2021

ODBLOKIRAN RAD KOMUNALNOG PODUZEĆA

Na mail našeg portala stiglo je saopćenje za javnost Uprave JKP “KOMB” d.o.o. Bužim koje prenosimo u cjelosti.

Sada već bivša Uprava komunalnog poduzeća „KOMB“ Bužim, posebno se potrudila da poduzeće kojim su upravljali posljednjih nekoliko godina ostavi ušto jadnijem stanju. Tako nekoliko mjeseci nisu plaćali račune za telefon i internet što je zbog instalirane telemetrije za vodovod Pivnice, dovelo do prekida isporuke vode sa ovog izvorišta. Nisu plaćani niti računi za struju, gorivo, nisu registrirali teretna vozila za odvoz smeća niti su plaćali ostale obaveze prema dobavljačima.

Ostavila je bivša uprava i neispravna vozila koja služe za obavljanje osnovne djelatnosti. Nisu plaćane obaveze Poreskoj upravi i Upravi za indirektno oporezivanje što je dovole do blokade računa poduzeća.O platama, toplim obrocima i drugim obavezama prema radnicima komunalnog poduzeća suvišno je bilo šta i govoriti.

Ipak, nakon što je imenovana nova Uprava poduzeća, od Skupštine, Nadzornog odbora do direktora počelo se sa rješavanjem nagomilanih problema. U veoma kratkom vremenu nova Uprava je uspjela odblokirati rad komunalnog poduzeća.


Plaćeni su računi za govorivo, električnu energiju, internet, telefon, te obaveze za registraciju teretnih vozila. Danas radnici komunalnog poduzeća na svojim računima mogu očekivati tople obroke za tri mjeseca.

Ipak, potrebno je još dosta rada i napora kako bi se Javno komunalno poduzeće riješilo svih problema koji godinama opterećuju ovo poduzeće. Nova Uprava će napraviti ozbiljan plan sanacije i postaviti stvari na svoje mjesto prije svega zbog građana koji očekuju kvalitetnu uslugu.

UPRAVA JKP “KOMB” D.O.O. BUŽIM