28 Jula, 2021

PREDSTAVNICI OO SDP BUŽIM U POSJETI OSNOVNOJ ŠKOLI

Povodom završetka školske godine predstavnici Općinske organizacije SDP Bužim posjetili su Osnovnu školu „Bužim“ gdje su razgovarali sa direktorom Adnanom Nuhićem i njegovim saradnicima.

Direktor škole upounao je predtavnike OO SDP Bužim o stanju, problemima i planovima škole za neredni period sa posebnim naglaskom na konačno rješavanje prevoza učenika. Zbog stalnih žalbi prevoznika sa područja naše općine učenici ove škole su ostali bez prevoza i svakako treba tražiti hitno i trajno rješenje. Pored ovog istaknut je i sve evidentniji odlazak učenika ove škole u inostranstvo koji je nakon popuštanja epidemioloških mjera u zemljama EU ponovno izražen.

Predsjednik OO SDP Bužim Suvad Šahinović  u svom obraćanju je posebno naglasio da direktor škole sa saradnicima ima punu podršku u svom radu, posebno zbog činjenice da se na mala vrata ponovo pokušava uvesti politika u ovu obrazovnu ustanovu.

-„Zanima nas samo rad u zakonskim okvirima i rezultati ove škole koja broji više od 1.200 učenika. Prosvjetni radnici su u proteklom periodu imali dosta težak zadatak da u vremenu pandemije održe kvalitet predavanja i prenesu znanje na učenike. Ja im čestittam na naporu koji su uložili i zbog toga imaju, zajedno sa Upravom škole, punu podršku SDP-a. Ne zanima nas iz koje političke partije dolazi direktor niti će nas to ikada interesirati. Tražimo samo da rade svoj posao, a ja sam uvjeren da prosvjetni radnici bolje, lakše i bez pritiska bilo koje politike obavljaju svoj posao. Što se tiče  prevoza već smo obavili razgovore sa nadležnim ministrom i vjerujem da se taj problem može riješiti. Mi ćemo na tome raditi i insisitirati da se jednom taj problem riješi i da naša djeca imaju iste uslove kao i svi učenici na Unsko sanskom kantonu“- naglasio je Suvad Šahinović na ovom sastanku.

Otvorene su i druge teme od značaja za ovu obrazovnu ustanovu i dogovorena saradnja i podrška u svim projektima koje provodi Osnovna škola.